Annonce

Jeg blev slået ned på job

Neyda elskede sit arbejde på plejehjemmet, men da hun blev overfaldet på jobbet, gik hun helt i sort. Takket være professionel hjælp fra en uventet kant er hun nu tilbage i en stærkere udgave af sig selv.

Neyda følger efter den ældre mand, der forsøger at smadre glasset til brandalarmerne med en potteplante. Han er frustreret over ikke at få hjælp, og da hans forehavende ikke lykkes, vokser frustrationen til vrede, der kommer til at koste Neyda et halvt års sygemelding. For da han slår ud, rammer han hende.

– Jeg ville jo bare berolige ham, fortæller Neyda Bruun.

Der er gået et år siden overfaldet, og Neyda er tilbage på jobbet som SOSU-hjælper på Plejecenter Absalonhus igen. 

– Jeg har det fint nu, forsikrer den 46-årige eks-cubaner med et stort smil. 

Men sådan var det ikke for et år siden. Efter overfaldet fik hun angst og depression. Hun prøvede at vende tilbage til jobbet efter 14 dages sygemelding, men det gik slet ikke.

– Jeg rystede over det hele, kunne ikke koncentrere mig og blev mere og mere deprimeret. Alt blev helt sort.

Da nøden var størst…

Efter overfaldet fik Neyda en psykolog gennem sin fagforening FOA. Det var hun glad for, men de syv sessioner, hun havde til rådighed, rakte ikke.  

– Min psykolog kunne godt se, at jeg ikke var klar til at blive sluppet. Hun fortalte mig, at jeg kunne få mere hjælp gennem mit pensionsselskab. Det kom bag på mig, for jeg var ikke klar over, at PenSam kunne hjælpe med andet end pension, fortæller Neyda.

Hos PenSam fik hun en socialrådgiver, som gennem det sidste år har guidet Neyda igennem alt, fra hvordan man får en hverdag til at hænge nogenlunde sammen midt i en depression, til hvordan man håndterer svære situationer som at sige fra over for andre menneskers krav. 

– Jeg fik hurtigt tillid til hende, og hun har været en stor hjælp. Vi taler sammen en gang om måneden nu. Hun hjælper mig med at sætte mål og med at nå dem, fortæller Neyda.

Hun er ikke i tvivl om, at det er den professionelle hjælp, der har fået hende igennem den svære tid, og hun er både glad og taknemmelig.

Stærkere end nogensinde

Det var ikke helt let for Neyda at komme tilbage til jobbet og blive konfronteret med den borger, der havde bragt hende ud i et halvt års mareridt. Men hun var glad for sin arbejdsplads og ikke indstillet på at opgive det job, hun havde haft i otte år. Neydas leder havde forståelse for problemet og hjalp hende så meget, at hun endte med at få et godt forhold til borgeren, der stadig boede på plejehjemmet.

– Jeg bar ikke nag, for det var jo ikke hans skyld, at vi var for få til at tage os ordentligt af ham.

For Neyda har oplevelsen gjort hende stærkere end nogensinde. Takket være professionel hjælp og støtte er hun også blevet klogere på, hvad hun ønsker af livet. 

– Jeg er blevet langt bedre til at passe på mig selv nu. Jeg har på en måde fået nogle andre værdier og fået mere lyst til livet.